Wednesday, November 05, 2008

Rumah Ku Syurga Ku

Disinilah tempat aku termenung setiap hari

Bilik air ala2 hotel pun ada jgk

Tu meja aku study (sambil dongak tgk tv)

Dapur ni tempat dila masak. Nk rasa meh la

Takde la luas tapi cukup la dua orang


Sewa apartment ni NZD280 per week. Aku nego bayar 2 kali sebulan. Api air dah masuk dalam bil (cuma bila terlebih kena la bayar). Barang semua dah siap ada, bawak baju jer...

15 comments:

EyesOfNabil said...

wahh..katil utk anak dah ada tu :D

iso said...

ada2, tgg nk guna jer. kalau ada pelawat ke, situ la dia tido..

masitah said...

nice loh!!! simple, yet practical. looks spacious too! :-)

but i hope it wont be for long.. ye lah.. nanti ada tambahan ahli keluarga baru :-)

take care Farid + Dila

MDH said...

bilik air mmg nampak cam ala2 hotel....sebab tu ko boleh termenung lama2 kat dalam hehehhehe.....

curX said...

nice place. ^_^
internet connection caner plak? ade wifi ke atau kena subscribe kat service derang?

Az Azrinudin Alidin said...

lawa la rumah ko..siap ader tv lagi..aku nak cari la rumah mcm tu kat sini..hehe

iso said...

to masitah:

tq :D ala2 rumah contoh ikea (ni pun barang2 ikea sebenarnya)

tgk ler mcm mn, sini dekat dgn uni. 10 minit jalan kalau malas. kalau lari dalam 3 minit sampai..hahaha

to mdh:

termenung sambil bc tech-guide, mag aus yg kt sini tak pernah beli sekali pun

to curx:

tq2 :D internet guna wifi. aku ambik plan 1g sebulan NZD40

to azri:

rumah ko ok apa, bujang jer. dh kawin esok bole la cr mcm ni.

Sazly Salfarina said...

umah ko dekat ke dgn uni? Berapa bilik tu? Best la sbb rumah dah fully furnished.

Tulisla alamat ngan no phone kat blog ko, mane le tau kot aku tersampai sana ke. Dila cari keje ke atau ko simpan kat rumah. hehe...

Lepaih ni boleh masuk gamba uni plak.

:: azrul hazri jantan :: said...

accomodation ko nie studio ke farid?..semuanya lambak kat situ aje..tapi apa-apa pun,yg penting selesa..syukur alhamdulillah ada tempat berteduh..selamat ber"phd" !!! all the best ;)

iso said...

to sazly:

nk alamat nnt aku sms, bukan mahal pun kita ni, jiran tetangga jer :))

gambar uni nnt ler, tak menarik lg..

to azrul:

ye, tepat sekali. studio jer yg mampu. kalau rumah kena duduk suburb. lps tu kena ada keta. kemudian beli minyak. akhir sekali aku...

Alfian_Troxion said...

lawa siot ini etmpat kau :D hehehehe. Kira studio la ek ni?

sewa 280 seminggu? gulp :( tapi takpe. Elaun dah naik. :D

iso said...

tq2 :D ni la tempat tinggal aku selama 6 bulan (kontrak tu)

elaun pun mcm tak cukup jer, nk kena cr keja ni. nk cr keja, nk cr keja, nk cr keja...

Oyis said...

BEST la tempat ko. utk 2 org ok sgt dah tu, tinggal mahal je la. tp aku rasa dah lawa. jeles2...

sumpit said...

uish, banding dgn aku, mmg cam langit dgn bumi!

chefadh said...

rumah ko open plan ke? pcantik gak..nak cari rumah ko la kat sini..sure layan..ha..nak request view kat luar rumah ke..view on the way g skool ke..hhehe..kasik kojo skets..